Kirjastopalvelu
20180607-kirjastopalvelu18689.jpg

kirjastopalvelu oy

Kirjastopalvelu

 

historia

Suomen Kirjastoseura, Kansanvalistusseura ja kirjastoalan aatteelliset yhdistykset perustivat Kirjastopalvelu Oy:n vuonna 1961 tuottamaan keskitetysti palveluja yleisille kirjastoille.

Vuonna 1995 yritys siirtyi osaksi ruotsalaista BTJ Group -konsernia. Kotimaiseen omistukseen yritys palasi vuonna 2017, kun Booky.fi Oy osti enemmistön yhtiön osakkeista. Suomen Kirjastoseura omistaa Kirjastopalvelusta edelleen 10 prosenttia. 

tänään

Kirjastopalvelu on kirjastojen aineistovälityksen markkinajohtaja Suomessa. Suurin asiakasryhmä on yleiset kirjastot. Niiden lisäksi tuotteita ja palveluja kehitetään ja myydään myös ammattikorkeakoulu- ja korkeakoulukirjastoille sekä erikois-, yrityskirjastoille ja oppilaitoksille.

Kirjastojen monipuoliseen palvelemiseen keskittyvänä yrityksenä Kirjastopalvelun vahvuuksia ovat kirjastomaailman ja asiakkaiden pitkäaikainen tuntemus.

Liiketoiminnan toinen tukijalka kirjastoaineistojen ja -palveluiden lisäksi on peruskouluille tarjottava oppimateriaalivälitys, jonka merkitys on viime vuosina kasvanut voimakkaasti.