Kirjastopalvelu
20180607-kirjastopalvelu18689.jpg

kirjastopalvelu oy

Kirjastopalvelu Oy

 

historia

Suomen Kirjastoseura, Kansanvalistusseura ja kirjastoalan aatteelliset yhdistykset perustivat Kirjastopalvelu Oy:n vuonna 1961 tuottamaan keskitetysti palveluja yleisille kirjastoille.

Vuonna 1995 yritys siirtyi osaksi ruotsalaista BTJ Group -konsernia. Kotimaiseen omistukseen yritys palasi vuonna 2017, kun Booky.fi Oy osti enemmistön yhtiön osakkeista. Suomen Kirjastoseura omistaa Kirjastopalvelu Oy:stä edelleen 10 prosenttia. 

tänään

Kirjastopalvelu Oy on kirjastojen aineistovälityksen markkinajohtaja Suomessa. Suurin asiakasryhmä on yleiset kirjastot. Niiden lisäksi tuotteita ja palveluja kehitetään ja myydään myös ammattikorkeakoulu- ja korkeakoulukirjastoille sekä erikois-, yrityskirjastoille ja oppilaitoksille.

Kirjastojen monipuoliseen palvelemiseen keskittyvänä yrityksenä Kirjastopalvelun vahvuuksia ovat kirjastomaailman ja asiakkaiden pitkäaikainen tuntemus.

Liiketoiminnan toinen tukijalka kirjastoaineistojen ja -palveluiden lisäksi on peruskouluille tarjottava oppimateriaalivälitys, jonka merkitys on viime vuosina kasvanut voimakkaasti.