20180607-kirjastopalvelu18677.jpg

Ajankohtaista

Kirjastopalvelu jatkaa ostotukikirjojen välittäjänä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Suomen kirjastopalvelu Oy:n vastaamaan vähälevikkisen laatukirjallisuuden ostotukikirjojen tilausten vastaanottamisesta ja kirjojen välittämisestä eteenpäin kirjastoille. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kirjastoille ostotukea vuosittain vähälevikkisen laatukirjallisuuden hankkimiseen. Ostotuella halutaan edistää kirjallisuuden saatavuutta, kasvattaa ja monipuolistaa kirjastojen kokoelmia sekä laajentaa kirjallisuuden tarjontaa.

Palveluntuottaja kirjatilausten vastaanottamiseen ja kirjojen välittämiseen kilpailutetaan neljän vuoden välein. Uusi sopimus jatkaa ministeriön ja kirjastojen edellisellä kaudella alkanutta yhteistyötä Kirjastopalvelun kanssa.   

Kirjastot voivat käyttää ostotuen kirjoihin, jotka löytyvät tarkoitusta varten koostetusta teosluettelosta. Teosluettelon kokoaa Opetus- ja kulttuuriministeriö Valtion kirjallisuustoimikunnan (Taiteen edistämiskeskus), Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan ja Selkokeskuksen antamien ehdotusten pohjalta. 

Vilja Perttola